Τα μαγειρεία στεγάζονται στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και τα γεύματα παρασκευάζονται σε εξαιρετικές υγειονομικές συνθήκες. Οι παραλαμβανόμενες πρώτες ύλες ζωϊκής και φυτικής προέλευσης, ελέγχονται αυστηρά από ειδικούς επιστήμονες, πριν τη χρησιμοποίησή τους. Για την προετοιμασία των γευμάτων, χρησιμοποιείται αποκλειστικά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Επίσης, μαγειρεία λειτουργούν με ευθύνη της ΠΦΛ, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και στο Περτούλι Τρικάλων, για τους φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κατά τους θερινούς μήνες.